dinsdag 16 januari 2018

Oudste radiostudio wordt gerestaureerd

Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft een bedrag van € 50.000 toegekend aan het Muziekcentrum van de Omroep. Het geld wordt specifiek bestemd voor de restauratie van Studio 2, de oudste studio van het complex en de oudste radiostudio van Nederland.

Het MCO, rijksmonument aan de Heuvellaan in Hilversum, ook bekend als de voormalige VARA-studio, is al enige tijd bezig met het behoud en beheer van het historisch cultureel erfgoed in en om het gebouw. Er zijn plannen ontwikkeld om de oudste radiostudio van Nederland, onderdeel van het studiocomplex en in feite de geboorteplaats van Hilversum Mediastad, weer terug te brengen in de originele staat.

In december 2014 honoreerde de provincie Noord-Holland al een subsidieaanvraag voor de restauratie van deze Studio 2. Met het bedrag van het Prins Bernhard Cultuurfonds, een bijdrage van de VARA en een eigen bijdrage van de Stichting Omroepmuziek, wordt nu in de zomer van 2015 gestart met de eerste fase van de werkzaamheden.

Doordat alle originele bouwtekeningen van het complex bewaard zijn gebleven, is het mogelijk terug te gaan naar de originele staat, waar het huidige gebruik dat toestaat. Het restauratieproject van Studio 2 is een belangrijk visitekaartje voor Hilversum, de provincie en het MCO.

Bron: MCO/Broadcast Magazine

Bericht delen