dinsdag 16 januari 2018

Omroep Zeeland radio vernieuwt

Omroep Zeeland radio gaat vanaf zaterdag weer uitzenden vanaf zes uur ’s ochtends. De regionale omroep liet vorig jaar noodgedwongen het vroege uitzenduur vervallen. De presentatoren van Omroep Zeeland krijgen bovendien voortaan een eigen, vast programma en alle tunes en stationcalls zijn opgefrist.

Hoewel om zes uur ‘s ochtends nog niet iedereen aan de radio gekluisterd zit, rekent Omroep Zeeland op een grote groep forensen en trouwe luisteraars die zij graag willen bedienen. Volgens de hoofdredactie onderstreept het tragische mistongeluk op A58 in september nogmaals het belang van een radio-uitzending in de vroege ochtenduren. Hoewel de publieke omroep onder druk staat en er bezuinigingen wachten, heeft Omroep Zeeland hiervoor vanuit eigen kracht de benodigde middelen gezocht en voorlopig gevonden.

Behalve een eigen presentator krijgen de programma’s ook een eigen naam en een eigen Facebookpagina. Het dagelijkse ochtendprogramma, met Remco van Schellen, is te beluisteren van zes tot negen uur en heet Zeeland wordt wakker. Dit wordt direct gevolgd door Goedemorgen Zeeland, gepresenteerd door Elsa van Hermon.

Bron: Omroep Zeeland/Broadcast Magazine

Bericht delen