dinsdag 16 januari 2018

NTR Radioprijs uitgereikt op 3 september

De NTR reikt op 3 september de NTR Radioprijs uit in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De NTR Radioprijs is dé aanmoedigingsprijs voor studenten journalistiek en jonge radiomakers uit Nederland en Vlaanderen. Dit jaar wordt de prijs (die tot voor kort RVU Radioprijs heette) voor de 20e keer uitgereikt. De afgelopen weken zijn in Holland Doc Radio de tien genomineerde inzendingen uitgezonden. De NTR Radioprijs kent twee categorieën: Nieuws (feitelijk/journalistiek) en Cultuur (beschouwend/persoonlijk).

De nieuwe burgemeester van Hilversum en voormalig hoofdredacteur van de Volkskrant Pieter Broertjes is dit jaar voorzitter van de jury van de NTR Radioprijs.  De jury bestaat verder uit Koen de Smet (winnaar vorig jaar), Vincent Bijlo (cabaretier, columnist, presentator Holland Doc Radio), Willemijn Veenhoven (presentatrice BNN Today) en Kees Vlaanderen (schrijver en documentairemaker Human).

Zie voor alle genomineerden en hun inzendingen de website. De uitreiking is live te horen tussen 16.00 uur en 16.30 uur op Radio 1 in AVRO’s Opium Radio. De presentatie is in handen van  Henk van Middelaar.

Bron: NTR/Spreek’buis

Bericht delen