NPO 3FM Serious Request laat maximaal 1000 bezoekers toe
zondag 5 december 2021

NPO 3FM Serious Request laat maximaal 1000 bezoekers toe

Op zaterdag 11 december start de opbouw van het Glazen Huis van NPO 3FM Serious Request bij De Nieuwe Stad in Amersfoort. Het grote plein ligt op loopafstand van het centrum en het station. Deze keer staat het Glazen Huis symbool voor een broeikas waarin de temperatuur letterlijk tot grote hoogte kan stijgen.

Er wordt nu uitgegaan van een editie waarbij maximaal duizend mensen in een afgesloten gebied een kijkje kunnen nemen bij de dj’s die zich laten opsluiten voor het goede doel, vertelt projectleider Patrick van der Tol aan het AD.

Met deze plannen is rekening gehouden met de coronamaatregelen die tot 19 december gelden. NPO 3FM laat desgevraagd weten dat de plannen kunnen veranderen en afhankelijk zijn van de maatregelen die tijdens de uitzending van NPO 3FM Serious Request, van 18 tot en met 24 december, zullen gelden.

Bezoekers mogen, zoals nu is bedacht, tot 17.00 uur en alleen met een coronatoegangsbewijs en mondkapje het terrein op. “Duizend mensen tegelijk. Dat klinkt veel, maar het terrein is groot. We hebben aan de toegangspoort een systeem dat telt hoeveel personen er binnen zijn. Op het terrein zelf lopen beveiligers én toezichthouders”, vertelt Van der Tol.

Meerdere scenario’s
Bang voor gedrang bij het Glazen Huis is de projectleider niet. “Natuurlijk kunnen aanwezigen even stilstaan, kijken wat er gebeurt en een foto maken. Maar als er ophopingen ontstaan, vragen wij mensen door te lopen.” Volgens Van der Tol is ook de gemeente niet bang dat het misgaat. “We hebben goed contact met hen en bespreken meerdere scenario’s. Op de manier waarop we het nu doen, kunnen we indien nodig op- en afschalen.”

De optredens van artiesten zullen plaatsvinden op poppodium FLUOR. Daar zal geen publiek bij aanwezig zijn. Het doel van NPO 3FM Serious Request is dit jaar: samen met heel Nederland zoveel mogelijk geld ophalen voor het Wereld Natuur Fonds om de regenwouden in Zuid-Amerika te beschermen en te herstellen en zo klimaatverandering tegen te gaan. De dj’s zijn Sander Hoogendoorn, Frank van der Lende, Jorien Renkema en Rob Janssen.

Bron: AD/BM

Bericht delen