dinsdag 16 januari 2018

Omzet van radiozenders stijgt met vijf procent in 2010

De omzet in de radiosector is in 2010 met vijf procent gestegen. Dat meldt het Radio Advies Bureau, RAB. In het eerste kwartaal van vorig jaar was de stijging één procent ten opzichte van een jaar ervoor, maar in de overige kwartalen steeg de omzet met gemiddeld zes procent. In totaal werd er ruim 230 miljoen euro omgezet in 2010.

Ook het aantal radioadverteerders is in 2010 gestegen, met vier procent tot 1791 adverteerders. De drie grootste branches op radio waren: financiële dienstverlening, transport en retail. Deze top drie branches lieten ook de grootste stijging zien. De top drie adverteerders in 2010 waren: KPN, Unilever en General Motors. Opvallend was ook de explosieve groei bij retailers. Albert Heijn en Lidl behoren tot de vijf grootste groeiers op radio.

“Naast de sterke radiobranches zoals financiën en transport gaan steeds meer retailers radio inzetten,” zegt George Bohlander, directeur RAB. “Grote merken als Albert Heijn, Lidl, Kruidvat en Jumbo behoren tot de grootste stijgers in deze groep. Een andere belangrijke ontwikkeling is de explosieve groei bij non-spot. 2010 is voor non-spot het absolute topjaar.”

Bron: RadioFreak/Broadcast Magazine

Bericht delen