dinsdag 16 januari 2018

Studenten Journalistiek maken radio voor WNL

De nieuwe publieke omroep WNL heeft een aantal studenten en een docent van de School voor Journalistiek in Utrecht aangetrokken. Wekelijks gaan zij vier uur nachtradio maken op Radio 1. In de nacht van dinsdag op woensdag tussen 2 en 4 uur Nog Steeds Wakker Nederland en in de twee uren erna Nu Al Wakker Nederland.

“We gaan plezierig het nieuws van de wereld brengen, en bieden een podium voor het nieuws van de burgers,” zegt Erik Nusselder (26), die samen met zijn docent Casper Meijer, het programma Nog Steeds Wakker Nederland gaat presenteren. “Het jonge team is gretig en gemotiveerd, wat erg plezierig werkt.” De jongste redacteuren van het programma zijn vijftien jaar.

De presentatie van Nu Al Wakker Nederland is in handen van de 22-jarige SvJ-student Bastiaan Nagtegaal en CampusTV-hoofdredacteur Kamran Ullah. “Wij blikken vooruit op de dag die komen gaat. Zo schakelen we naar landen waar men al wakker is, maar kijken ook naar klein lokaal nieuws,” zegt Ullah. “Onze Nightriders Thijs en Lou zijn live ergens in het land waar het nieuws gemaakt wordt.”

De eerste uitzendingen zijn op woensdag 8 september tussen 02.00 en 06.00 uur op Radio 1.

Bron: Radio.nl

Bericht delen