OZ Radio stopt op 31 december
dinsdag 16 januari 2018

OZ Radio stopt op 31 december

OZ Radio zal op 31 december de uitzendingen staken. Dat zegt René van de Kolk, geluidsman bij RTL, op zijn weblog. Op dit moment wordt op OZ Radio gemeld dat de zender al haar luisteraars bedankt en dat de uitzendingen nog zijn te beluisteren tot en met Oudejaarsdag.

Het online radiostation is een initiatief van Gordon en werd in augustus vorig jaar gestart op het inmiddels opgeheven Radio Digitaal, het internet radioplatform van Talpa Radio. De naam OZ slaat op het fictieve land uit de filmklassieker The Wizard of OZ. Het radiostation richt zich op iedereen ‘met een open, vrolijke, ‘gay’ mentaliteit’.

Augustus vorig jaar kondigde de presentator nog aan met OZ in het publieke bestel te willen, maar die plannen liet hij een paar maanden later varen. “Uit de zogenaamde homokringen kreeg ik niets dan negativiteit en zure opmerkingen. Menig homo wilde geen ‘aparte’ zender en het was allemaal vast weer één groot commercieel gebeuren en ze wilden allemaal niet de zakken van Gordon vullen. De azijn- en afgunstcultuur heeft daarmee mijn plannen om zeep geholpen.”

Bericht delen