dinsdag 16 januari 2018

Nieuwe studio voor Kink FM

Kink FM heeeft een nieuwe studio ingericht in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum. De zender vindt onderdak bij de dB Mediagroep. ‘Over een paar maanden volgen de eerste echte programma’s’, zo meldt Kink op Twitter.

In april maakte Jan Hoogesteijn, één van de oprichters van de radiozender, bekend dat Kink als zelfstandige internetzender gaat opereren: “Een nieuwe club met gedreven muziekliefhebbers, die een groot hart voor radiomaken hebben”, aldus Hoogesteijn.

Kink is inmiddels bijna vijf jaar uit de lucht geweest. Op 29 juni 2011 maakte V-Ventures bekend geen mogelijkheden meer te zien om Kink FM winstgevend te exploiteren, nadat in dat jaar opnieuw geen bieding was gedaan op een etherfrequentie. Op 1 oktober, de dag dat Kink FM precies 16 jaar bestond, werd er definitief gestopt met de uitzendingen. Op 1 oktober 2015 heeft de Veronica Holding, de eigenaar van V-Ventures, de merknaam Kink FM overgedragen aan Jan Hoogesteijn.

Hoogesteijn: “Kink was én wordt uiteindelijk weer een radiostation met dj’s, interviews, concerten en alles wat daar verder bij hoort, incluisief alle onzin. Het is mij het afgelopen half jaar duidelijk geworden dat hier nog steeds grote behoefte aan is. Men heeft in enorme aantallen positief gereageerd op een mogelijke terugkeer van Kink en het heeft mij oprecht verbaasd dat dit ‘vreemde’ radiostation, bijna vijf jaar na sluiting, nog steeds zoveel teweegbrengt. Dat is iets om trots op te zijn.”

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen