dinsdag 16 januari 2018

Nieuwe eigenaar voor Fresh FM

Fresh FM heeft een nieuwe eigenaar en is weer gestart met normale uitzendingen, weliswaar nog zonder presentatoren. Ook gaat Fresh FM weer de populaire House Top 1000 uitzenden in juni, tijdens Pinksteren.

Fresh FM kwam vorig jaar in opspraak nadat de (ex)bestuurder van de zender de gevangenis in moest vanwege grote betalingsachterstanden. Sindsdien zond de commerciële zender louter nog rechtenvrije muziek uit, veelal onbekende dance- en housemuziek. 

De zender lag toen al geruime tijd overhoop met muziekrechtenorganisaties Buma/Stemra en SENA. Volgens deze organisaties had de radiozender al lange tijd haar licenties niet betaald voor het uitzenden van muziek. De rechter heeft toen de organisaties in het gelijk gesteld.

Fresh FM wordt nu geproduceerd door SB Radio (Spectaculair Beats) in Den Haag. SB Radio is sinds januari 2017 actief en is in handen van RadioMonster b.v. 

Fresh FM is de Randstad te ontvangen via 95,6 MHz (regio Den Haag), 95,7 (regio Amsterdam) en 95,9 MHz (regio Leiden/Rijnstreek en Hilversum). Daarnaast zendt de radiozender uit via DAB+ en internet.

Bron: BM

Bericht delen