dinsdag 16 januari 2018

Nieuwe DAB+ radiozenders voor NPO

In het kader van de uitrol van het nieuwe DAB+ netwerk van de NPO zal KPN de komende dagen een aantal zenders aanzetten waardoor nieuwe gebieden van Nederland kunnen gaan luisteren naar digitale radiozenders.

Het gaat om Radio 1, 2, 3FM, 4, 5, 6, TOP2000, 24Nieuws en FunX. Het vermoeden is dat de NPO met nog een aantal extra stations op de proppen gaat komen, er is immers ruimte voor.

Men begint met Mierlo, dat eerder al jaren een DAB (zonder +) zender had, maar vorig jaar is afgeschakeld. Mierlo gaat nu net als de commerciële stations uitzenden in DAB+. Oudere DAB-radio’s die het vorig jaar nog wel deden, zullen na inschakeling van deze DAB+ zenders niet meer werken.

Na Mierlo volgen Gemert, Ugchelen, Zwolle, Markelo, Smilde, Maastricht, Goes, Bergen op Zoom en Dedemsvaart. Men zal 1 tot 2 nieuwe zenders per week in de lucht brengen komende weken. De overige geplande zenders komen begin 2014 in de lucht, daar zijn nog vergunningsprocedures lopende.

Mierlo gaat overigens weer uit zodra de geplande zender in Eindhoven aan gaat. Eindhoven komt samen met Leeuwarden, Groningen, Enschede en Venlo begin 2014 on air.

Bron: DABtuners.nl

Bericht delen