dinsdag 16 januari 2018

Mieke van der Weij niet meer welkom bij AVROTROS

Omroep AVROTROS heeft Nieuwsshow-presentatrice Mieke van der Weij op non-actief gesteld. De maatregel volgt op het voornemen van Van der Weij om de Nieuwsshow in het vervolg voor Omroep MAX te gaan presenteren.

Het gebakkelei over het het populaire programma op de zaterdagochtend op NPO Radio 1 begon eind augustus, toen AVROTROS Van der Weij’s medepresentator Peter de Bie op non-actief stelde na een vertrouwensbreuk.

Als vervanger van De Bie koos AVROTROS voor Jan Mom en mede naar aanleiding daarvan besloot Van der Weij om na 1 januari niet terug te keren.

De zaak kreeg een nieuwe wending toen MAX-directeur Slagter bekendmaakte dat hij De Bie en Van der Weij samen een vergelijkbaar programma wilde laten maken op de tijd van de Nieuwsshow. Dinsdag werd bekend dat de NPO, die de zendtijd onder de omroepen verdeelt, zich achter dat voornemen heeft gesteld.

AVROTROS dreigde eerder met een rechtszaak en noemt de plannen ordinaire diefstal binnen het publieke bestel. De Bie en  Van der Weij maken de Nieuwsshow inmiddels al bijna twintig jaar elke zaterdagochtend en het behoort tot de best beluisterde programma’s op NPO Radio 1.

Bron: NOS/BM

Bericht delen