Menno de Boer in Dit Was De Radio
dinsdag 16 augustus 2022

Menno de Boer in Dit Was De Radio

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van de podcast Dit Was De Radio praten Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen uitgebreid met NPO 3FM-zendermanager Menno de Boer.

Hij vertelt openhartig over de totstandkoming van de nieuwe programmering van de popzender. Wat verwacht hij van de nieuwe prominentste dj’s van de zender: Barend van Deelen, Eddy Keur en het nieuwe ochtend-duo Rob en Wijnand? Wat zijn z’n eigen 3FM-jeugdherinneringen? Hoe hoopt hij de zender weer succesvol te maken? Hoe waren de moeilijke (exit)-gesprekken met dj’s? En hoe gaat hij om met de overlegcultuur bij de publieke omroepen?

Menno de Boer maakt in de podcast een einde aan de geruchten dat 3FM (officieel ‘NPO 3FM’) een andere naam krijgt. Hij zegt daarover: “Ik denk dat je anders te veel weg gooit. En je moet alle stikkers opnieuw laten maken…” Hij verklapt wat de nieuwe slogan wordt van de zender: We Want More! Ook komt er een nieuw audiologo en nieuwe vormgeving op 12 september, als een groot deel van de nieuwe programmering ingaat.

Met een nieuwe programmering, nieuwe dj’s en een sterkere focus op muziek en de bandjescultuur hoopt Menno de zender een duidelijker én positiever profiel te geven. De Boer: “3FM is een beetje een ‘makelaar is misery’ geworden. Een bezorgde zender, met een niet al te duidelijk format, wat alle kanten opschoot. Makers die het station niet als één team droegen.”

“Mijn strategie is een aantal waarden veel belangrijker maken. Allereerst de bandjescultuur in de muziek veel belangrijker maken, muziek hing er een beetje bij. Daarnaast moet positiviteit en het plezier in radio maken weer te horen zijn! Mensen die luisteren willen verstrooiing, en vanuit die positiviteit willen we het avontuur weer terug brengen.”

Bron: Dit Was De Radio/BM

Bericht delen