dinsdag 16 januari 2018

Legendarische radioserie Get Back online

AVROTROS heeft op veler verzoek de legendarische radioserie Get Back over The Beatles online gezet. Alle 26 afleveringen – waaronder de beroemde Paul-is-dood-aflevering – zijn volledig gedigitaliseerd van de oorspronkelijke banden en nu gratis als podcast te downloaden.

Op 5 oktober 1962 verscheen Love Me Do, de allereerste Beatles-single. In 1987, 25 jaar later, besloot de AVRO de radioserie Get Back te maken over het fenomeen Beatles. De presentatie was in handen van Hans Schiffers: “Get Back was een bijzondere serie, waar ik ontzettend trots op ben. Ik word er ook nog regelmatig op aangesproken. Als ik m’n carrière moet uitschrijven, staat Get Back er altijd bij.”

Iedere maandagavond tussen 19 en 20 uur vertelde de radioserie Get Back ‘de volledige Beatles story’ en werden luisteraars verwend met unieke opnames. Sindsdien staat de serie te boek als legendarisch, met name vanwege de roemruchte ‘Paul-is-dood’-aflevering die ons land even op z’n kop zette. Hans Schiffers: “Die uitzending had een enorme impact. Zelfs tot in de Hitkrant werden er vragen over gesteld. Ik kan me herinneren dat de telefooncentrale van de AVRO helemaal werd platgebeld en ik moest een vrouw terugbellen die totaal hysterisch was. Want het kon toch niet zo zijn dat Paul McCartney echt dood was? Die uitzending heeft de serie in één klap beroemd gemaakt.”

Alle 26 afleveringen van Get Back zijn hier te downloaden. De serie is ook te beluisteren/downloaden in de iTunes Store (zoekterm: get back avrotros). Ter ere van de digitale release van Get Back heeft Fab4Cast – een hedendaagse podcastserie over The Beatles en de solocarrières van John, Paul, George en Ringo – een speciale terugblikshow gemaakt met Hans Schiffers. Die show is hier te beluisteren.

Bron: AVROTROS/Broadcast Magazine

 

Bericht delen