KRO-radiomaker Gerard Klaasen overleden
maandag 9 mei 2022

KRO-radiomaker Gerard Klaasen overleden

De Nederlandse journalist Gerard Klaasen is zondagmiddag in zijn woning in Amstelveen overleden. De KRO-radiomaker is 70 jaar geworden.

Gerardus Johannes Maria Klaasen werd op 27 juli 1951 geboren in Amsterdam. Na zijn middelbare schooltijd ging hij politieke wetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam studeren. Zijn doctoraalscriptie ‘De Nieuwe Linie, Ontwikkeling van een opinieblad binnen de katholieke geloofsgemeenschap’ werd bekroond met de Prijs van de Nederlandse Dagbladuitgevers en door de VU uitgegeven.

Klaasen werkte mee aan tal van KRO-radioprogramma’s, zoals Echo, Kruispunt Radio, Kerk in Meervoud, 1opdeMiddag, Emmastraat 54 en De Nachtspiegel. In 2002 was hij een van de presentatoren van de KRO-televisietalkshow Vurige tongen. Aan Kruispunt Radio was hij vanaf 1976 onafgebroken verbonden.

Voor de actualiteitenrubriek Echo (tot 1995 op de radio) deed Klaasen regelmatig verslag van Kamerdebatten vanaf het Binnenhof. Voor de televisie-actualiteitenprogramma’s Kenmerk en Brandpunt maakte hij halverwege de jaren negentig een aantal reportages.

In 1998 startte Klaasen voor zendgemachtigde RKK het wekelijkse programma Andersdenkenden op Radio 5, waarin één of meer gasten met hem spraken over hun eigen levensbeschouwing. Hij interviewde meer dan 500 bekende en minder bekende Nederlanders. Met het beëindigen van de uitzendrechten van RKK per 1 januari 2016 kwam een er een einde aan dit radioprogramma op de late zondagavond. Vervolgens ging Klaasen met pensioen.

Bron: KRO-NCRV/BM
Foto: Christian van der Heijden/KRO-NCRV

Bericht delen