KINK lanceert podcastreeks over Alfred Lagarde
dinsdag 3 januari 2023

KINK lanceert podcastreeks over Alfred Lagarde

Op 1 januari 1998 overleed onverwachts Alfred Lagarde, op dat moment dj bij het toenmalige Kink FM. 25 jaar na zijn overlijden eert KINK de legendarische radiomaker, stem en muziekliefhebber met de podcastreeks More Than A Feeling.

De podcast is een initiatief van KINK-dj Tim Op het Broek, die de reeks samen met audiovormgever Dion Posdijk heeft gemaakt. Op het Broek sprak de afgelopen tijd maanden vele mensen uit het leven van ‘Big Al’, waaronder collega radiomakers als Leo van der Goot, Peter Holland, Lex Harding en Jeroen van Inkel, maar bijvoorbeeld ook met Toto-gitarist Steve Lukather, wiens band in Nederland doorbrak door de niet aflatende support van Lagarde.

“Alfred Lagarde is in mijn jeugd heel dominant aanwezig geweest”, aldus Op het Broek. “In iedere radiocommercial was hij te horen en natuurlijk onnavolgbaar in zijn radioprogramma’s. Ik werd geïnspireerd door zijn passie voor muziek en zijn energie. Maar tegelijk heb ik me jaren afgevraagd; wie was Alfred Lagarde? Wie ging er schuil achter die stem? Dat probeer ik te ontrafelen. Het verhaal van de grootste rock and roll dj van Nederland.”

De eerste twee afleveringen zijn nu te beluisteren in de KINK app, de site van KINK, op Spotify en in alle gangbare podcast-apps. De komende weken verschijnt er wekelijks een nieuwe episode.

Bron: KINK/BM

Bericht delen