dinsdag 16 januari 2018

Kermis FM verzorgt Radio IBC live vanuit de RAI

Ook dit jaar zal Radio IBC ‘on air’ zijn. Op de stand van Broadcast Partners wordt hiervoor een volledige multimedia-omgeving ingericht. Radiomakers van Kermis FM zijn hierdoor voor het eerst ook buiten de Tilburgse Kermis te horen.

Tijdens de International Broadcasting Convention (IBC) van 15-19 september in de RAI in Amsterdam maken ze live radio en zijn ze te volgen op Visual Radio. De uitzendingen zijn in en om Amsterdam te volgen op 88.5 FM en via internet.

Elk jaar komen er ruim 50.000 geïnteresseerden uit landen over de hele wereld op af. Tijdens de openingstijden van de beurs is Radio IBC on air met een live-programmering door de radiomakers van Kermis FM, live-verslaggeving, parkeerinformatie en veel muziek.

Radio IBC powered by Kermis FM is een initiatief van Broadcast Partners en is te vinden in hal 8, stand C81. “Het is voor onze radiomakers een goede manier om ervaring op te doen buiten de kermis”, zegt hoofdredacteur Arno Leblanc van Kermis FM. “Het past goed bij onze ambitie om een opleidingsplek te zijn voor nieuw talent. En nu kunnen ze alle nieuwe snufjes op het gebied van radio van dichtbij zien.”

Radio IBC zal op 88.5 FM gebruik maken van de juist gelanceerde Orban 8700. Daarnaast zal er op social media, op de Kermis FM app en op de website van Broadcast Partners online geluisterd en gekeken kunnen worden. Hiervoor is een samenwerking met StreamOne gerealiseerd. Alle technische nieuwe functionaliteiten worden op de IBC door Broadcast Partners gedemonstreerd.

Bron: Broadcast Partners/BM

Bericht delen