dinsdag 16 januari 2018

Keizerstad FM verdwijnt uit de ether

De regionale commerciële radiozender Keizerstad FM uit Elst verdwijnt uit de ether. De radiozender was bijna dertig jaar in de regio Arnhem en Nijmegen via de FM te ontvangen. Keizerstad FM wordt vanaf 16 september vervangen door Radio Oranje Nationaal met muziek van eigen bodem. Deze radiozender is nu al in Brabant in de ether te ontvangen. Keizerstad begon begin jaren tachtig als populaire piratenzender. Daar kwam in 1989 een einde aan.

Een jaar later kwam Keizerstad terug als lokale omroep. In 1999 ging Keizerstad FM verder als commerciële radiozender. Volgende maand verdwijnt de naam Keizerstad FM uit de ether. “Natuurlijk ga je bij zo’n beslissing niet over één nacht ijs”, zegt directeur Ignas Kuppens van Keizerstad FM in een verklaring. “De smaak en wensen van luisteraars veranderen regelmatig. Als radio-ondernemer ben je dan ook continu bezig om daar zo goed mogelijk op in te spelen. Daarbij heb ik samen met mijn compagnon André Bax de focus gelegd op het zeer populaire Nederlandse product.”

“Keizerstad FM in de huidige vorm afsluiten is natuurlijk niet niks, maar het geeft anderzijds erg veel voldoening over wat er in de afgelopen jaren is bereikt. Het wordt tijd voor een frisse wind via onze ether- en kabelfrequenties,” aldus Ignas Kuppens.

 

Bron: De Gelderlander

Bericht delen