dinsdag 16 januari 2018

Jurre Bosman gaat NPO Radio 2 leiden

Jurre Bosman is per 1 januari 2015 door de Raad van Bestuur van de NPO benoemd tot zendermanager van NPO Radio 2 en NPO Radio 5. Bosman neemt deze functies al waar sinds 1 oktober dit jaar. Hij gaat zich richten op het verder ontwikkelen van de twee radiozenders binnen de programmastrategie van de NPO.

Bosman: “Ik ben trots dat ik voor NPO Radio 2 en NPO Radio 5 als zendermanager aan de slag mag. Ik verheug me op de samenwerking met de teams van beide zenders en hoop bij te kunnen dragen aan het uitbouwen van het succes van deze publieke radiostations. Op de korte termijn kijk ik uit naar de organisatie van twee door onze luisteraars bijzonder gewaardeerde evenementen: de Evergreen Top 1000 op NPO Radio 5 en in de december de NPO Radio 2 Top 2000.”

Volgens Jan Westerhof, directeur Radio van de NPO, heeft Bosman “ondanks zijn relatief jonge leeftijd als manager zijn sporen binnen de publieke omroep ruimschoots verdiend. Het management van NPO Radio 2 en NPO Radio 5 zijn een mooie nieuwe uitdaging in de loopbaan van deze op-en-top radiomaker. Bosman heeft er blijk van gegeven als geen ander te beseffen wat er voor nodig is om het medium radio toekomstgericht te maken.”

Jurre Bosman is sinds zijn zeventiende werkzaam voor de publieke omroep. Hij begon bij de TROS als programmamaker voor radio en televisie waar hij onder meer meewerkte aan de Mega Top 50, Somertijd, Ruuddewild.nl en Poster. Hij was eindredacteur van de NTR-programma’s op NPO 3FM en NPO Radio 6, waar hij werkte met onder andere Coen & Sander, Giel Beelen en Claudia de Breij. Ook was hij negen jaar lang presentator van het School TV Weekjournaal. Sinds 2010 was Bosman adjunct-zendermanager voor NPO 3FM, NPO Radio 6 en NPO FunX.

Bron: NPO

Bericht delen