dinsdag 16 januari 2018

Jeanne Kooijmans aan de slag bij RTV NH

Jeanne Kooijmans keert na 17 jaar terug naar de ochtend. Vanaf 31 augustus presenteert ze van maandag tot en met donderdag tussen 6.00 en 9.00 uur samen met Peter Maarsen NH Spitstijd op RTV NH.

Kooijmans presenteerde in de jaren ’90 met Peter van Bruggen het populaire radioprogramma De Breakfast Club op Radio 3. Het was toen de eerste ochtendshow die elke ochtend werd uitgezonden.

NH Spitstijd is een fris, informerend en verbindend ochtendprogramma voor thuis, onderweg en op het werk’, zo meldt RTV NH. Kooijmans en Maarsen volgen het gesprek van de dag, zenden verslaggevers naar alles wat leeft in Noord-Holland en presenteren het compleetste nieuwsoverzicht van de ochtend.

Len Doens, programmaleider RTV NH: “Ik beschouw Kooijmans beetje als de ‘Godmother’ van de ochtendradio. Zij is de eerste jock – samen natuurlijk met haar kompaan Peter van Bruggen – die een horizontale ochtendshow heeft gepresenteerd in Nederland. Na haar kwamen o.a. Edwin Evers, Rob Stenders en Giel Beelen op dat heilige ochtendtijdstip te zitten bij 3FM.”

Kooijmans: “Ik luister al jaren naar RTV NH. Het radiostation biedt alles wat ik zoek aan nieuws, service en gezelligheid. Ik vind het dan ook echt een eer om terug te keren naar de ochtend bij NH Spitstijd. Radiomaken op dat tijdstip heeft iets magisch en dat mag ik delen met de luisteraar.”

In 2010 verraste de als politiek links bekendstaande Kooijmans door te gaan werken voor de zichzelf rechts noemende omroep WNL. Daar presenteerde ze het NPO Radio 2-programma High Tea en op NPO Radio 1, afwisselend met anderen, het radioprogramma Avondspits. In januari 2014 keerde Kooijmans terug naar de KRO, waar ze het radioprogramma Theater van het sentiment presenteerde.

Bron: RTV NH/Broadcast Magazine

Bericht delen