dinsdag 16 januari 2018

Het Geluid terug bij Q-music

Vanaf maandag 25 augustus is ‘het spannendste spel van de Nederlandse radio’ weer te horen op Q-music. Bij het spel Het Geluid krijgt de luisteraar een geluid te horen. Wie het raadt wint het het bedrag dat het geluid op dat moment waard is. Standaard is dat 2.500 euro. Na elke ronde wordt het geluid meer waard.

Vorig jaar won Twan Vink uit Beugen 56.000 euro belastingvrij door het geluid van ‘het terughangen van de ventielklem om de stang van een fietspomp’ te raden. Het Geluid is vanaf maandag 25 augustus terug en dan spelen de zender het spel elke werkdag ieder uur tussen 7.00 tot 19.00 uur. Nieuw dit jaar is de SuperRonde bij Mattie & Wietze. Elke werkdag om 07.30 uur krijgen 3 kandidaten achter elkaar de mogelijkheid een antwoord te geven op de vraag wat het geluid is.

Het spel is overigens niet bijzonder origineel. In de jaren 70 werd Kees Schilperoort bekend door het telefoonspelletje Raden Maar, een onderdeel van het KRO-radioprogramma Van Twaalf tot Twee, dat elke werkdag tussen twaalf uur en twee uur werd uitgezonden. Ook daarin moest een geluid geraden worden.

Bron: Broadcast Magazine/Q-music

Bericht delen