Hallokids Radio: nieuwe radiozender voor kinderen
maandag 26 april 2021

Hallokids Radio: nieuwe radiozender voor kinderen

Op zaterdag 1 mei wordt er een nieuwe radiozender gelanceerd: Hallokids Radio. Om 10 uur s’ochtends start de online zender voor families en kinderen in de leeftijd van 4 – 10 jaar met een speciale openingsshow.

De zender brengt een mix van hedendaagse popmuziek afgewisseld met de leukste kidshits. Een belangrijke rol is weggelegd voor interactie met luisteraars. Radio met, voor en door kinderen, waarbij entertainment en educatie hand in hand gaan. Zo wordt er naast muziek en gesproken woord bijvoorbeeld ook aandacht besteed aan de leukste, spannendste of grappigste kinderboeken waarbij luisteraars uit de groepen 4, 5 en 6, leestips geven aan de andere luisteraars.

Hallokids Radio is een initiatief van Mayoni Oosterhoff en Arnoud Schellenberg. Deze populaire dj’s, die in oktober nog de Online Radio Award 2020 wonnen met Efteling Kids Radio, besloten om een eigen zender te starten. Arnoud: “Onze ambitie is om een relevant platform te worden voor deze specifieke doelgroep. Om ze te betoveren met het medium radio. Een sprong in het diepe, maar we gaan dit gewoon doen!” Efteling Kids Radio is recent gestopt met gepresenteerde programma’s en Hallokids Radio lijkt een goed alternatief te zien.

Belangrijk voor kinderen
De dj’s worden ondersteund door onder meer Daan van Leeuwen, voormalig programmadirecteur van Disney Channels Nederland en België en tegenwoordig succesvol consultant op het gebied van kids & family entertainment. “Audio is voor de ontwikkeling van het kind enorm belangrijk in deze leeftijdsgroep en het medium radio leent zich goed voor direct contact met de luisteraar. Ik ben onder de indruk geraakt van de betrokkenheid van deze makers bij de doelgroep en door de durf om te innoveren.”

Ook dj en podcastspecialist Sander de Heer geeft advies bij dit project. Sander: “Kwalitatieve audiocontent is booming. Kijk naar de podcastwereld. Erg tof om te zien hoe Arnoud en Mayoni de taak op zich nemen om jonge kids weg te krijgen bij hun iPad scherm en te prikkelen met een mix van entertainment en educatie”.

Interactie
Initiatiefnemer Mayoni licht verder toe: “Interactie en persoonlijke aandacht is wat kinderen heel tof vinden. Onze missie is dan ook niet voor niets: radio met, voor en door jou. Je kunt onder andere liedjes aanvragen en natuurlijk geven we ruimte voor de belangrijkste dag van het jaar: de verjaardag! Maar we gaan nog een stapje verder. Kinderen en ouders kunnen zich aanmelden bij de Hallokids Club. Het bijzondere is dat ze dan mogen meebepalen over de vorm en inhoud van de zender”.

Hallokids Radio is te beluisteren via www.hallokidsradio.nl en www.hallokidsradio.be.

Bron: Hallokids Radio/BM

Bericht delen