dinsdag 16 januari 2018

Geen compensatie voor lage prijs kavel A7

Minister Kamp wil radiostations niet compenseren voor de prijs die zij betaalden voor de FM-frequenties. Na de verkoop van Kavel A7 wilden veel stations een lagere prijs gaan betalen. Volgens minister Kamp valt het onder het ondernemersrisico. “Het is een keer afgelopen. Ik ga niets terugbetalen.”

De Tweede Kamer wil dat de minister Sky Radio, Q-music, Radio 538 en Radio Veronica compenseert. De stations tellen jaarlijks elk circa 4 miljoen euro voor hun frequentie neer, terwijl nieuwkomer Radio 10 ruim 200 duizend euro per jaar betaalt.

Bij een Kamerdebat vrijdag spraken alle fracties Kamp aan op de belofte van zijn voorganger Maxime Verhagen dat alle commerciële radiostations een ‘gelijk speelveld’ zouden krijgen. “Dat is er niet als het ene station twee ton betaalt voor hetzelfde goed als waarvoor de ander 4,5 miljoen neertelt”, zei D66-Kamerlid Verhoeven. “De minister dwingt de radiostations tot een rechtsgang”, stelde SP’er Gesthuizen. Ook PVV, VVD en PvdA vinden dat Kamp moet bewegen.

Bron: Radiofreak

Bericht delen