dinsdag 16 januari 2018

Frank Boeijen krijgt NPO Radio 5 Oeuvre Award

Frank Boeijen heeft zondag de NPO Radio 5 Oeuvre Award in ontvangst genomen tijdens een speciaal voor hem georganiseerd concert. De publieke radiozender eerde de artiest om zijn rijke oeuvre met meer dan 25 albums en noemde Frank Boeijen een inspirator voor veel jonge Nederlandse artiesten.

Onder anderen Marco Borsato, Racoon en Paul de Munnik bedankten hem op muzikale wijze in de Stadsschouwburg in Nijmegen. Ook Mathilde Santing, Henk Hofstede, Manuëla Kemp, Sjors van der Panne en Loïs Lane traden speciaal op voor Frank Boeijen, de gasten in de zaal en de NPO Radio 5-luisteraars. 

De publieke radiozender reikt de NPO Radio 5 Oeuvre Award uit aan een artiest die gedurende lange tijd van grote betekenis is geweest voor muziek in Nederland. Eerder ging de prijs naar Gerard Cox, Cliff Richard, Willeke Alberti, Lee Towers, George Baker, Liesbeth List , Anita Meyer en Rob de Nijs.

De tv-registratie van de NPO Radio 5 Oeuvre Award-uitreiking is op zondag 10 september om 23.10 uur te zien op NPO 1 bij KRO-NCRV. 

Bron: NPO/BM

Bericht delen