dinsdag 16 januari 2018

Ester Naomi Perquin presenteert Nooit Meer Slapen

Met ingang van 6 maart presenteert Ester Naomi Perquin de vrijdagnacht van Nooit Meer Slapen, het cultuurprogramma op NPO Radio 1 dat op de overige dagen door Pieter van der Wielen wordt gepresenteerd.

“Geef mij een kwartier in een wachtkamer en ik ken het levensverhaal van iedereen die daar zit”, zegt Perquin. Ze wil maar zeggen: aan nieuwsgierigheid ontbreekt het haar niet.

Perquin is dichter en heeft geen ervaring als radiopresentator, maar ze ziet er niet tegenop. “Ik ben hooguit bang dat ik mijn microfoon in een glas water laat vallen want ik ben nogal onhandig. De luisteraars stel ik mij voor als sympathieke, begripvolle mensen die alvast de aardappels voor morgen schillen of sokken zitten te stoppen. Misschien zitten er ook een paar taxichauffeurs bij, dat hoop ik.”

Zelf is Perquin een echte luisteraar. “Ik kijk al een jaar geen tv meer en ik mis het niet. Gezichten leiden vaak zo af. Een gesprek op de radio is veel zuiverder, daarin kun je heel weinig verbergen. Het heeft iets intiems, zeker ’s nachts.”

De eerste uitzending die Ester Naomi Perquin presenteert is op vrijdag 6 maart. Van 0.35 uur tot 2.00 uur op NPO Radio 1. Cabaretière Brigitte Kaandorp is dan te gast. Anton de Goede, afgelopen maanden waarnemend presentator op de vrijdag, blijft als gewaardeerde programmamaker aan Nooit Meer Slapen verbonden.

Bron: VPRO

Bericht delen