dinsdag 20 februari 2018

Erik de Zwart te gast bij De Perstribune

Erik de Zwart is zondag 11 februari te gast in het eerste uur van De Perstribune tussen 12.00 en 13.00 uur op NPO Radio 1.

Hij werd bekend als radio-dj van onder meer Radio 538, waarvan hij medeoprichter is. Zijn naam is vooral verbonden aan de Top 40, die hij op verschillende zenders en kanalen presenteerde.

De Zwart presenteerde voor Veronica in de jaren ’80 op tv onder andere Nederland Muziekland, Countdown en Music Box’ Eurochart en op Radio 3 (het huidige NPO 3FM) ook diverse programma’s, waaronder Bart & de Zwart, met Bart van Leeuwen. 

In september 2009 ontving De Zwart de Marconi Oeuvre Award voor zijn inhoudelijke, politieke en commerciële verdiensten, zowel voor als achter de schermen van de Nederlandse radio.

Behalve dj is De Zwart media-ondernemer én liefhebber van vliegtuigen en treinen. Deze week haalde hij het Guinness Book of Records, door in 57 uur met gewone lijnvluchten rond de wereld te vliegen. 

Mediakenner Ron Vergouwen is er weer in De Perstribune met zijn wekelijkse tv-rubriek Kassie Kijken. Bovendien duikt hij bij Stichting KijkOnderzoek in de opzienbarende kijkcijfers van De Luizenmoeder.

De Perstribune wordt zondag gepresenteerd door Govert van Brakel en Margreet Reijntjes.

Bron: Omroep MAX/BM

Bericht delen