Dries Roelvink stopt met dagelijkse radiocolumn op NPO Radio 1
maandag 13 juli 2020

Dries Roelvink stopt met dagelijkse radiocolumn op NPO Radio 1

Dries Roelvink, die al 2,5 jaar dagelijks bij Sven Kockelmann te horen is met zijn column in 1 op 1 op NPO Radio 1, heeft na goed overleg met de omroep en Kockelmann besloten om volgend seizoen niet terug te keren. Dit maakte KRO-NCRV maandag bekend.

“Je kan beter stoppen als het nog leuk is, dan wanneer men er niets meer aan vindt”, aldus de zanger over zijn vertrek. Hij voegt daar aan toe: “Het was fijn om een andere kant van mezelf te kunnen laten horen aan een groot publiek. Onder meer vanwege de opmerkelijke combinatie kreeg ik elke dag ontzettend veel reacties binnen op de uitzending en deed met Sven alle talkshows aan.”

Sven Kockelmann zegt Dries zeer ’dankbaar’ te zijn voor ’de samenwerking en de bijzondere vriendschap. “Ik ben zeer gesteld geraakt op Dries. Vanaf dag één was er een klik, hoewel nogal wat mensen – zacht gezegd – tamelijk verbaasd waren over onze samenwerking. Vonden wij juist geestig. Zijn bijdragen waren heel waardevol. Ik vond het prachtig om te zien hoe hij die andere kant van zichzelf kon laten zien en ook hoe hij al heel snel werd gewaardeerd door de gasten. Vooral politici, van links tot rechts, bleken van hem gecharmeerd en waren oprecht benieuwd wat hij te melden had. Dat leverde bijzondere momenten op.”

De laatste column van Dries Roelvink is vrijdag 17 juli tussen 11.30 uur en 12.00 uur te horen in de laatste uitzending van 1 op 1 van dit seizoen op NPO Radio 1.

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen