dinsdag 16 januari 2018

Documentaire over Giel Beelen

Terwijl Giel Beelen een poging doet het wereldrecord radiomaken te verbeteren, is woensdag in Beeld en Geluid een documentaire in première gegaan over zijn carrière. De radiomaker, die zijn 10-jarig jubileum viert als ochtend-dj, is geportretteerd door zijn voormalige 3FM-radiocollega Marc de Hond.

De film Giel! De doorbraak van een shockjock reconstrueert de omstreden beginjaren van Beelen bij de radio.

De Hond: “We zaten allebei in de dj-opleiding van 3FM. Hij was met voorsprong het grootste talent wat er rond liep bij de zender. Maar hij had de ene na de andere rel, waardoor hij om de haverklap weer werd ontslagen. Het bijzondere was: zo snel als de ene omroep hem er uit gooide, nam de volgende hem weer aan. Dat verhaal wilde ik graag vertellen.” Aan het woord komen onder andere collega’s Gerard Ekdom en Rob Stenders en oud 3FM zendercoördinatoren Paul van de Lugt en Florent Luyckx.

De Hond: “Er is weinig beeld van Giel uit zijn beginjaren. Daarom is de film gedeeltelijk geanimeerd. Er hebben meer dan twintig animatoren aan deze film gewerkt die allemaal op hun eigen wijze een deel van het verhaal in beeld hebben gebracht. We waren eigenlijk van plan om de film deze zomer klaar te hebben, maar toen Giel aankondigde zijn jubileum op deze bijzondere manier te gaan vieren hebben we alle zeilen bij gezet om de film eerder te kunnen vertonen.” Of de documentaire ook op televisie te zien zal is nog niet duidelijk.

Bron: Marc de Hond/Broadcast Magazine

Bericht delen