dinsdag 16 januari 2018

Dj's Radio Veronica zwemmen in New York

Ruim zestienhonderd meter zwemmen in de rivier de Hudson hebben Nicky Verhage en Michael Blijleven zondag voor de boeg. De dj’s (én sinds zes jaar geliefden) van Radio Veronica halen samen met een kleine vierhonderd andere zwemmers geld op voor de bestrijding van de ziekte ALS.

De New Amsterdam City Swim is de kick-off van de campagne die z’n apotheose moeten krijgen op 6 september, als traditiegetrouw de Amsterdam City Swim plaatsvindt in de Amsterdamse grachten.

Radio Veronica is al enige jaren mediapartner van de Amsterdam City Swim. Eind vorig jaar werden Verhage en Blijleven persoonlijk met de ziekte geconfronteerd. Roland Jorna (55), al meer dan twintig jaar een familievriend van Nicky Verhage, kreeg de diagnose ALS. Verhage: “Ik dacht meteen: ik moet dit jaar zeker meedoen, maakt niet uit wat er gebeurt, maar ik ga zwemmen. Ik heb aan Roland gevraagd hoe hij het zou vinden om het boegbeeld te worden van onze campagne en dat vond hij een geweldig idee. Als dj kan ik de radio op een positieve manier misbruiken om aandacht te vragen voor deze ziekte.”

Een paar maanden geleden ontstond het idee om de campagne af te trappen in New York. Blijleven: “Eigenlijk weten wij pas sinds een paar weken dat we ook mee kunnen zwemmen. We hebben niet veel tijd gehad om te trainen, maar toch springen we vandaag de Hudson in. Daarmee laten we zien dat dat we dit heel belangrijk vinden. Voor mij als radiomaker is het geweldig dat we het medium kunnen gebruiken om de wereld een beetje beter te maken. Radio is meer dan alleen muziek en grappen.”

Zondag komt een portret van Roland Jorna online op de site van Radio Veronica. De projectontwikkelaar is samen met zijn vrouw Astrid aanwezig om Verhage en Blijleven aan te moedigen. Jorna: “Mijn gezondheid gaat snel achteruit, maar voor mij is het glas altijd halfvol. Ik vind het geweldig wat Nicky en Michael allemaal voor me doen. Voor mij wordt het morgen genieten.”

Maandag vertellen Nicky Verhage en Michael Blijleven in de ochtendshow van Jeroen van Inkel hoe het hen tijdens de New Amsterdam City Swim is vergaan. De komende maanden besteedt Radio Veronica veelvuldig aandacht aan de campagne tegen ALS. Op 6 september zendt de zender de hele dag op locatie uit tijdens de Amsterdam City Swim.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen