De Dik Voormekaar Show komt nooit meer terug
zaterdag 7 januari 2023

De Dik Voormekaar Show komt nooit meer terug

De Dik Voormekaar Show komt nooit meer terug. Dat valt op te maken uit een gesprek dat Felix Meurders vanmorgen had in zijn programma FM op 5 op NPO Radio 5 met de makers van de Dik Voormekaar Show, André van Duin (75) en Ferry de Groot (72), zo meldt website www.jingleweb.nl.

Vandaag bestaat het programma precies 50 jaar. Het is begonnen op zondag 7 januari 1973 op Radio Noordzee. “Komt het ooit nog terug?”, wilde Felix natuurlijk weten. “Nee, daar kunnen we nu niet meer mee komen, nee”, zegt Van Duin.

Ferry de Groot voegt toe: “Tegenwoordig gaan ze Pietje Bell al bijna verbieden, dus het is een beetje lastig in deze tijd”. De tijden, de humor en de radio zijn veranderd, en daarmee valt feitelijk het doek voor een nieuwe reeks uitzendingen van de Dik Voormekaar Show.

De Dik Voormekaar Show was tussen 1973 en 1985 wekelijks te beluisteren op Radio Noordzee. Tussen 2000 en 2003 keerden de mannen terug op 3FM. Van 1977 tot 1979 werd er daarnaast een tv-versie van de show gemaakt, bij de NCRV. In 2009 kwam de Dik Voormekaar Show weer terug op tv, toen bij de TROS.

Bron: Jingleweb.nl/BM

Bericht delen