De Album Top 500 Allertijden van start op Radio Veronica
zaterdag 8 februari 2020

De Album Top 500 Allertijden van start op Radio Veronica

Radio Veronica staat vanaf zaterdag in het teken van de Album Top 500 Allertijden, een verzameling van de 500 beste albums ooit gemaakt. De lijst is samengesteld door de luisteraars van Radio Veronica.

Zij worden getrakteerd op twee nummers van ieder album, zowel de echte klassiekers als de minder bekende pareltjes komen voorbij. Hoe de Top 10 eruit ziet, zal tot het laatste moment geheim blijven. De ontknoping is vrijdag 14 februari vlak voor 18.00 uur te horen op Radio Veronica.

Queen is samen met U2 net als in 2019 de meest succesvolle artiest in de lijst. Beide staan met maar liefst twaalf albums in de Album Top 500 Allertijden. David Bowie betreedt als nieuwe nummer 3 het podium met tien album noteringen. Pink Floyd, Metallica, Coldplay en Golden Earring blijven niet ver achter met ieder negen noteringen.

De hoogste genoteerde Nederlandse artiest in de lijst is Golden Earring. De Haagse rockers zijn met het album The Naked Truth terug te vinden op de vijftigste positie. Ook het nieuwste album van Kensington, Time, heeft met de 84ste positie een plekje in de Top 100 te pakken. Opvallend is dat Kensington met al hun vijf uitgebrachte albums in de Album Top 500 Allertijden staat. De band Normaal sluit met het volledig Nederlandstalige album Deurdonderen de Top 100 af.

Bron: Talpa Network/BM

Bericht delen