Cor Bakker krijgt jazzprogramma bij Omroep MAX
donderdag 16 november 2023

Cor Bakker krijgt jazzprogramma bij Omroep MAX

Vanaf zaterdag 6 januari presenteert pianist Cor Bakker zijn nieuwe radioshow Cor’s Jazz Podium bij Omroep MAX op NPO Soul & Jazz.

Cor Bakker is vanaf dan elke zaterdag- en zondagavond te horen tussen 23.00 en 00.00 uur. In zijn nieuwe programma zoekt Cor naar de parels uit de rijke historie van jazz met artiesten als Art Tatum, Chick Corea, Ella Fitzgerald, Louis van Dijk en Fay Claassen. Maar ook nieuw aanstormend talent komt aan bod.

Cor Bakker: “Ik heb enorm veel zin in dit nieuwe muzikale avontuur op de radio. Ik ben een groot fan van muziekprogramma’s, zoals vroeger Muziekmozaïek van Willem Duys. Dat is een grote inspiratiebron. In mij zit toch een kleine schoolmeester, ik wil graag dingen uitdragen en mensen mooie muziek laten horen. In dit geval jazz in de meest brede zin van het woord, van pianisten tot vocalisten en bigbands.”

Jan Slagter: “Ik ben heel blij dat Cor Bakker, een van de bekendste pianisten en muzikaal begeleiders van Nederland, zijn naam verbindt aan Omroep MAX. Met zijn achtergrond, kennis en feilloos gevoel voor wat de luisteraar wil horen, past hij heel goed bij MAX. Het kan niet anders dan dat het mooie muzikale avonden worden op de late zaterdag en zondag.”

Bron: Omroep MAX/BM
Foto: Stef Nagel/MAX

Bericht delen