dinsdag 16 januari 2018

Classic FM brengt Michiel Borstlap Week

Van maandag 27 februari vanaf 9.00 uur tot en met zondag 5 maart is Michiel Borstlap gast-muzieksamensteller van Classic FM. De pianist selecteerde speciaal voor het non-stop klassieke radiostation zijn favoriete klassieke-muziekstukken.

Gedurende de week zijn onder meer de Vioolpartita nr. 2 van Johann Sebastian Bach, de Etude nr. 2 van Philip Glass (in een bewerking van Lavinia Meijer) en de Prelude in G van Sergei Rachmaninoff te horen, maar ook composities van Borstlaps nieuwe album Velvet komen voorbij.
 
Michiel Borstlap: “Als gastsamensteller van Classic FM wil ik luisteraars kennis laten maken met voor mij inspirerende componisten en pianisten uit binnen- en buitenland. Met oorstrelende, oude én nieuwe klassieke muziek.”

Borstlap wordt vaak in één adem genoemd met Ludovico Einaudi. De ruimte die hij tussen de noten speelt, zorgt voor een wonderbaarlijke spanning. Hij staat hierdoor bekend als een groot verteller. Zijn nieuwe album Velvet is een nieuw hoogtepunt in zijn reeks soloalbums. Borstlap won in het verleden, als eerste niet-Amerikaan, de prestigieuze Thelonious Monk Composers Award. Ook bemachtigde hij een Gouden Kalf voor zijn soundtrack bij de film Tiramisu en hij won een Edison Award.

Bron: Classic FM/BM
 

Bericht delen