Candlelight Radio brengt woensdag eerbetoon aan overleden Jan van Veen
maandag 12 februari 2024

Candlelight Radio brengt woensdag eerbetoon aan overleden Jan van Veen

Candlelight Radio zendt woensdag de hele dag fragmenten uit de loopbaan van grondlegger Jan van Veen uit. Tussen 7.00 en 19.00 uur staat het internetradiostation geheel in het teken van ‘Mr. Candlelight’, die begin februari na een kort ziekbed overleed.

“Er is een aangepaste programmering waarin ook veel fragmenten met en over Jan te horen zullen zijn. Ook uit zijn begintijd bij Radio Veronica”, vertelt Van Veens goede vriend Richard Korver. “Mensen kunnen het zich misschien niet meer voorstellen, maar Jan was vroeger in zijn begintijd rond 1964 een snelle dj.”

Valentijnsdag is van oudsher al een speciale dag voor het radiostation. Het staat die dag geheel in het teken van romantische muziek en liefdesgedichten. Woensdag zullen door Van Veen ingesproken liefdesgedichten te horen zijn. Hij had veel gedichten al opgenomen, waardoor Candlelight Radio nog een tijdlang vooruit kan, vertelde Korver eerder.

Van Veen maakte sinds 1967 het programma Candlelight: eerst bij Radio Veronica, daarna bij de AVRO en vanaf 1991 tot 2003 bij Sky Radio. Het programma was daarna tien jaar lang te horen bij 100% NL, waarna het tussen februari 2020 en december 2023 werd uitgezonden op Easy FM. In 2005 startte Van Veen al met het internetradiostation Candlelight Radio.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen