Bosman wil overdag vrouwelijke dj op 3FM
dinsdag 16 januari 2018

Bosman wil overdag vrouwelijke dj op 3FM

NPO-zenderbaas Jurre Bosman zegt dat er binnen een halfjaar op 3FM overdag een vrouwelijke dj te horen zal zijn. Zijn uitspraak is een reactie op de oproep van Roosmarijn Reijmer in NRC Handelsblad gisteren. Reijmer zegt dat er te weinig vrouwelijke dj’s te horen zijn op de Nederlandse radiozenders. Zij vindt dat dat moet veranderen.

Radio 2-dj Evelien de Bruijn liet in het Radio 1-programma Dit is de dag weten veel te herkennen in het verhaal van Reijmer. “Een frustratie wil ik het niet meteen noemen, maar vrouwen krijgen gewoon geen prominente plek in de programmering.”

Bosman wil hier snel verandering in brengen en belooft binnen een halfjaar een vrouwelijke dj een prominente plek te geven in de dagprogrammering van 3FM. Bosman: “Sinds 2009 zit er geen vrouw meer in het Glazen Huis, dat is veel te lang geleden. Daarom kan het best zo zijn dat er dit jaar nog een vrouwelijke dj het huis in zal worden gestuurd.”

Andere zenders lijken al wel meer oog te hebben voor vrouwelijk talent. Zo is QMusic-dj Hila Noorzai pas een jaar actief maar zij heeft nu al haar eigen weekendshow en krijgt deze zomer haar eigen middagshow. “Het gaat er niet om of je man of vrouw bent, maar meer of je talent hebt. Als je hard werkt en bewijst dat je goed bent, dan kom je er wel!”

Bekijk het interview met Bosman hier.

Bron: Radio 1/BM

Bericht delen