dinsdag 16 januari 2018

BNR Nieuwsradio maakt audio doorzoekbaar

De audio van BNR Nieuwsradio wordt tot drie maanden terug doorzoekbaar op basis van alles wat er wordt gezegd. De nieuwszender werkt in deze pilot samen met Media Distillery. Het terugzoeken kan real-time, zodat gebruikers tijdens live uitzendingen al fragmenten kunnen terugvinden op basis van keywords.

Nieuw aan deze technologie is dat de audio niet eerst handmatig hoeft te worden omgezet naar tekst om zoekresultaten te krijgen, dat gebeurt allemaal volautomatisch. De zoekresultaten worden gekoppeld aan het audiofragment zodat de luisteraar het kan beluisteren vanaf het moment dat hij of zij zoekt.

Sjors Fröhlich, hoofdredacteur BNR: “Wij zijn blij met deze nieuwe stap waardoor we bezoekers van BNR.nl nog beter fragmenten kunnen laten terugluisteren. Het is nog een bètaversie en niet alles zal direct perfect werken. We vragen gebruikers daarom ook om feedback tijdens de bètafase die in ieder geval drie maanden zal duren.”

Media Distillery is een innovatieve tech-startup inAmsterdam die technologie ontwikkelt waarmee live radio- en televisieprogramma’s in real-time doorzoekbaar worden gemaakt. De technologie wordt inmiddels door verschillende partijen, waaronder Buzzcapture, ClipIt en Coosto, gebruikt. Media Distillery is onderdeel van incubator programma YES!Delft.

Bron: BNR/Broadcast Magazine

Bericht delen