dinsdag 16 januari 2018

BNN en VARA starten De Nieuws BV

BNN en VARA zenden vanaf 1 januari het nieuwe, gezamenlijke Radio 1-programma De Nieuws BV uit. Dit is de opvolger van BNN Today en De Gids.FM. Het nieuwe radioprogramma wordt gepresenteerd door Willemijn Veenhoven en Felix Meurders en is iedere werkdag van 12.00 tot 14.00 uur te beluisteren bij BNN en VARA op Radio 1.

Veenhoven rolde via de NCRV-radio de journalistiek in. Ze was verslaggever en presentator van onder andere het 3FM-programma BuZz en het Radio 1-programma Stand.nl. Sinds februari 2006 presenteert ze voor BNN, eerst BNN United en later BNN Today. Felix Meurders presenteerde radioprogramma’s als Langs de Lijn en In de Rooie Haan. Iedere werkdag presenteert hij het Radio 1-programma De Gids.FM en iedere zaterdag het Radio 2-programma Spijkers met Koppen. Van 1989 tot 2011 presenteerde Felix het tv-programma Kassa.

In de eerste uitzending op 1 januari zijn onder anderen te gast: Greenpeace-medewerker Faiza Oulahsen, die vastzat in Rusland en vrijdag terugkeerde in Nederland, advocaat Jan Vlug over de voor- en nadelen van supersnelrecht en skister Anna Jochemsen die  is gekwalificeerd voor de Paralympische Spelen in Sochi.

Bron: BNN/Broadcast Magazine

Bericht delen