dinsdag 16 januari 2018

Beelen over zijn salaris

NPO 3FM-dj Giel Beelen heeft in een interview met het AD aangegeven dat de discussie over zijn salaris van 565.000 euro per jaar hem pijn heeft gedaan.

“Laat ik er dit over zeggen: ik weet dat zeker de NPO en BNN-VARA, juist omdat ze met publiek geld werken, meer dan welk bedrijf afwegen of ze hun geld goed uitgeven. Als je het rekensommetje maakt, zie je dat mijn salaris goed geïnvesteerd belastinggeld is. Maar goed, nu zit ik toch de shit van de baasjes op te lossen. Er komt gewoon heel veel reclamegeld voor terug. Misschien wel het tienvoudige. Dat werd verdiend rondom mijn programma en op de rest van 3FM. Als je zo rekent zijn van dat geld heel veel mooie documentaires, die geen geld opleveren, gemaakt.”

Het salaris van Beelen wordt verminderd nu zijn ochtendprogramma is gestopt en hij in het weekeinde het nieuwe NPO 3FM-programma On Stage verzorgt. “Ter nuance: als je ergens elke dag werkt, moet je in loondienst. Dat is nu eenmaal de wet. Dus gaat zo’n bedrag als salaris de boeken in, maar ik krijg dat niet allemaal op mijn rekening. Ik heb een eigen studio in Haarlem, waar ik heel veel radio-items bewerk. En ik heb daar mensen in dienst. Die worden allemaal van dat geld betaald. Wat ik overhoud is heus nog een paar keer modaal, maar niet het genoemde bedrag.”

Beelen zegt niet te weten hoe hoog zijn nieuwe salaris precies is. “Ik heb geen idee. Maar aanzienlijk minder. Onder de Balkenende-norm? Dat denk ik niet, nee. Maar nogmaals: dat is dus geen persoonlijk salaris.”

Bron: AD/BM
 

Bericht delen