dinsdag 16 januari 2018

Beelen gestart met recordpoging

Giel Beelen is maandagochtend om 6 uur gestart met zijn recordpoging ‘radio maken’. De 3FM-dj wil meer dan 190 uur non-stop uitzenden ter ere van het 10-jarig jubileum van zijn ochtendshow Giel bij BNNVARA.

De hele week moet hij bijna continu wakker blijven om een plek te bemachtigen in het Guinness Book of Records.

De radio-dj wordt al twee weken lang onderworpen aan medische en psychologische testen. Een diëtist maakte een strak voedingsschema. In de studio is een lichtkoepel geplaatst in het kader van ‘lichttherapie’. Ook is er een douchecabine neergezet.

In het AD meldt Beelen hoe hij de zendtijd gaat vullen: “Ik doe alles wat normaal ook op 3FM te horen is. In de middag speel ik het spelletje van Paul Rabbering en op zaterdag presenteer ik de Mega Top 50. Ik zal lekker veel muziek draaien. Mensen hoeven niet bang te zijn dat ik ellenlang ga lullen. En ik ga luisteraars vragen hun eigen persoonlijke record te verbreken, bijvoorbeeld door af te vallen of te stoppen met blowen. Er zijn medische mensen aanwezig die op een gegeven moment misschien zeggen dat het niet meer gaat, maar dan zullen ze me echt de studio uit moeten trékken. Het niet halen is geen optie. Als ik het haal, ga ik het vieren door te slapen. Dat is het grootste cadeau dat me te wachten staat.”

Bron: AD/Broadcast Magazine

Bericht delen