Bas Muijs stopt bij Omroep West
zaterdag 6 november 2021

Bas Muijs stopt bij Omroep West

Presentator Bas Muijs stopt als presentator bij Radio West. Dat heeft hij bekendgemaakt in zijn radioprogramma Muijs in de Middag. “Ik zeg dit met pijn in het hart. Ik heb hier vier jaar met veel plezier gewerkt en dan opeens komt er een prachtige aanbieding langs.”

Wat die aanbieding is, kan hij nog niet zeggen. “Ik heb moeten beloven dat ik het nog niet mag verklappen. Het was heel leuk geweest als ik het had kunnen vertellen, maar ik ga er niets over zeggen.”

Vrijdag 12 november is zijn laatste show. “Dat het zo snel is, heeft met die aanbieding te maken. Die gaat al vrij snel beginnen.” Bijna drie jaar lang was de Hagenaar in de vroege ochtend te horen met zijn programma Muijs in de Morgen. Een hele prestatie, aangezien Muijs volgens zijn vriendin ‘helemaal geen vroege vogel is’. Het afgelopen jaar had hij zijn eigen middagshow tussen 12.00 en 14.00 uur.

“Ik ga radio ontzettend missen”, aldus de acteur. “Dit was een programma waar je altijd beetje gek kon doen, een eitje bakken en dat soort dingen.” Vanaf 15 november neemt radiopresentator Paul van der Lugt het stokje tijdelijk over. “In de tussentijd gaan we hard op zoek naar een opvolger. Het vertrek heeft ons ook verrast”, zegt Patrick van Houten, teamleider radio bij Omroep West.

Muijs is bij het grote publiek vooral bekend door zijn rol als Stefano Sanders in Goede Tijden, Slechte Tijden. De 45-jarige acteur speelde ruim zes jaar een vaste rol in de soap en keerde daarna nog een paar keer tijdelijk terug.

Bron: Omroep West/BM
Foto: Omroep West

Bericht delen