dinsdag 16 januari 2018

Bart van Leeuwen verlaat Radio Veronica

Na het vertrek van Erik de Zwart blijkt ook Bart van Leeuwen Radio Veronica vaarwel te moeten zeggen. Op zijn Facebook-pagina meldt hij: ’Beste luisteraars van Radio Veronica, Naar mijn weten maakt Radio Veronica op zeer korte termijn haar nieuwe programmering bekend, die vanaf 1 januari zal ingaan.

Ik kom in deze programmering niet meer voor en zal dus per die datum afscheid nemen van Radio Veronica. Aangezien zo’n beetje alle decemberfeestdagen in het weekend vallen en ik die dagen graag vrij wil zijn, heb ik besloten nog iets eerder te stoppen met mijn programma. Aanstaande zondag 11 december is mijn laatste uitzending op Veronica.’

Op 21 april 2010 was het 50 jaar geleden dat Radio Veronica van start ging. Ter gelegenheid van deze historische gebeurtenis waren Bart van Leeuwen en Erik de Zwart nog één keer samen te horen in een speciale uitzending van Bart en de Zwart. Dat was voor het eerst sinds 1989.

Op 20 juni 2011 had Bart van Leeuwen voor onbepaalde tijd bijgetekend bij Radio Veronica. Op 1 november 2013 maakte hij er echter zijn voorlopig laatste uitzending om op 7 februari 2015 toch weer terug te keren.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen