Bad Hair Day op KINK
dinsdag 23 februari 2021

Bad Hair Day op KINK

Zoals het er nu naar uitziet mogen de kappers weer open op dinsdag 2 maart. Daarom gooit radiostation KINK op maandag 1 maart, de dag voordat Nederland eindelijk weer naar de kapper kan, nog één keer de haren los op de KINK Bad Hair Day.

“Bijna iedereen heeft inmiddels woeste kapsels”, licht programmadirecteur Michiel Veenstra toe. “De maandenlange sluiting van de kapsalons heeft er voor gezorgd dat menigeen meer haar heeft dan ooit. Er is in de loop van de jaren heel wat goede rockmuziek gemaakt die daar perfect voor is dus daar gaan we nog even flink gebruik van maken.”

De hele dag is er elk uur een typische headbang-track op KINK om de lange haren flink op te laten wapperen. Dj Tim op het Broek draait in het middagprogramma KINK Rush Hour verschillende themablokken, met bijvoorbeeld muziek van artiesten met opvallende kapsels, muziek voor hanenkammen met punkmuziek, of goede Britpop – uit de tijd waarin lange lokken tot ver over de oren hingen.

“Haar is altijd een bron van vermaak geweest binnen de muziek”, aldus Tim op het Broek. “Maar het geeft ook een tijdsbeeld weer. De boedelkapsels in de 80’s, de bloempotkapsels in de 90’s tijdens de Britpop. Zelf ben ik daar een mix van. Denk ik. Hoewel mijn kapper me meer in de middeleeuwen plaatst.”

Bron: KINK/BM

Bericht delen