dinsdag 16 januari 2018

AVROTROS-voorzitter Ed Nijpels: "Dit is diefstal"

AVROTROS stapt naar de rechter wanneer het programma de Nieuwsshow op NPO Radio 1 verdwijnt bij de omroep en wordt overgenomen door Omroep MAX. “Dit is ordinaire diefstal in het publieke bestel.”

Dat zei Ed Nijpels, voorzitter van de Raad van Toezicht van AVROTROS, in WNL op Zondag. Presentatoren Peter de Bie en Mieke van der Weij hebben aangekondigd over te stappen naar Omroep MAX. Ze willen het programma de Nieuwsshow meenemen naar die omroep.

Nijpels vind dat ‘schandalig’: “Het is een programma dat al van oudsher bij AVROTROS te beluisteren is. Het is van de omroep en niet van twee presentatoren”, vindt de voorzitter. “Het is heel raar dat de NPO dan het programma naar MAX laat verhuizen en op hetzelfde timeslot wil laten uitzenden.”

AVROTROS wilde niet verder met Peter de Bie, waarna Mieke van der Weij aankondigde in dat geval met het programma te willen stoppen.

Nijpels laat weten dat AVROTROS nu nog in gesprek is met de NPO. Pas als beide partijen er niet uitkomen zal de gang naar de rechter worden gemaakt. De Nieuwsshow is een van de meest populaire radioprogramma’s op NPO Radio 1.

Bron: WNL/BM
 

Bericht delen