dinsdag 16 januari 2018

Agentschap Telecom opent aanvraagperiode niet-landelijke vergunningen

De aanvraagperiode voor de verlenging en digitalisering van de niet-landelijke FM en middengolf vergunningen is gestart. Vergunninghouders kunnen tot 28 juni, 14.00 uur een aanvraag indienen bij Agentschap Telecom.

Met de verlenging van de vergunningen voor bestaande niet-landelijke commerciële radiostations en middengolfstations kan de ontwikkeling van digitale radio een verdere impuls krijgen. Digitale radio is kwalitatief beter, biedt de mogelijkheid om het ontvangstbereik te vergroten en extra diensten aan te bieden.

Uiterlijk op 1 september 2015 zullen de eerste radioprogramma’s van de niet-landelijke commerciële radiostations en middengolfstations te ontvangen zijn. Op 1 januari 2017 hebben de gezamenlijke niet-landelijke commerciële radiostations en middengolfstations een bereik van 80 procent van Nederland.

Investeren in digitale radio is een voorwaarde voor het verlengen van de FM- en middengolfvergunningen. Aan de landelijke publieke omroep en de landelijke commerciële radiostations zijn reeds vergunningen voor digitale radio verleend; zij zullen hun radioprogramma’s ook digitaal gaan verspreiden.

Bron: Agentschap Telecom

Bericht delen