NPO grote winnaar Guidinc. Streaming Video Awards
donderdag 9 juni 2022

NPO grote winnaar Guidinc. Streaming Video Awards

Voor de derde keer organiseerde Bindinc. – ditmaal in samenwerking met BM/FC Klap, dat daar een speciale Broadcast Media Society aan wijdde – de uitreiking van de Guidinc. Streaming Video Awards, de publieksprijzen voor het beste dat de Nederlandse kijker nu kan streamen. In Beeld & Geluid werd de NPO de grote winnaar met drie awards in zes categorieën.

Zo kwam als Favoriete Serie Flikken Maastricht (NPO Start) uit de bus. Een verrassende keuze voor deze ‘gouwe ouwe’ – het zestiende seizoen werd bekroond – ook al omdat Bridgerton (Netflix) en Mocro Maffia (Videoland) de andere genomineerden waren.

De NTR-serie Het Verhaal van Nederland (NPO Start) werd winnaar in de categorie Favoriete Documentaire. Formula 1: Drive To Survive (Netflix) en The Tinder Swindler (Netflix) waren daar ook in de race. Ook de Favoriete Realityserie was opvallend genoeg te zien bij de publieke omroep. Over Mijn Lijk (NPO Start), in 2020 winnaar van de Gouden Televizier-Ring, versloeg Boer Zoekt Vrouw (NPO Start) en Het Jachtseizoen (KIJK, Amazon Prime Video).

Beeld & Geluid

HBO MAX
Encanto (Disney+) kreeg de Guidinc. Award voor Favoriete Film. De Slag om de Schelde (Netflix) en Luizenmoeder – De Film (Pathé Thuis, AppleTV+, Amazon Prime Video) waren de andere kandidaten. Net als in 2020 en 2021 werd Netflix uitgeroepen tot Favoriete Streamingdienst van Nederland, waarmee het Disney+ en Videoland versloeg.

Nederland werd het afgelopen half jaar verblijd met twee nieuwe streamingdiensten en dus ging de strijd bij Favoriete Nieuwkomer tussen HBO MAX en Viaplay. HBO MAX trok aan het langste eind.

De prijsuitreiking ging vergezeld van een inhoudelijke discussie over de trends en ontwikkelingen in het Nederlandse streaminglandschap. Presentator Harm Edens ging zo nu en dan prettig vilein in gesprek met onder anderen Marco Zwaneveld (Viaplay), Rogier van de Paverd (Paramount), Jacomien Nijhof (Amazon Prime Video), Jeroen Koopman (Newbe), Mylène Verdurmen (Videoland), Antoinette Beumer (Netflix), Susan van Geenen (Disney+) en Mezen Dannawi (NPO Start/Plus).

Beachparty

Omdat het behalve prijzen ook regende buiten, vond de aansluitende In Holland Beach Party niet plaats in de HUB op het Media Park, maar kon gelukkig worden uitgeweken naar het Atrium van Beeld & Geluid. Het mocht de pret niet drukken, getuige het feit dat het daar nog lang feestelijk onrustig bleef.

Bron: BM

Bericht delen