Nieuwe MAX-podcastserie over de levensfase na de overgang
dinsdag 25 oktober 2022

Nieuwe MAX-podcastserie over de levensfase na de overgang

Toen onze moeders zestig werden was hun leven grotendeels voorbij. Voor de huidige generatie vrouwen van zestig breekt er juist een drukke fase aan. Er wordt van hen verwacht dat ze doorwerken, fit blijven, er goed uit blijven zien en seksueel actief zijn.

Maar ondertussen merken deze vrouwen wel dat ze ouder zijn en dat het verval inzet. Hoe ga je hiermee om? Programmamaker Elles de Bruin maakte er de podcast Zestig over. Vanaf dinsdag 25 oktober zijn de eerste twee delen van de achtdelige MAX/NPO Radio 5-podcast te beluisteren via de NPO Radio 5-app en website, NPO Luister, Spotify en andere podcastdiensten.

Zestig is het vervolg op de succesvolle MAX-podcast Opvliegers over de menopauze, die Elles de Bruin twee jaar geleden maakte. Nu Elles zelf volgend jaar zestig wordt, wil ze de vrouwen die luisterden naar Opvliegers informeren over de levensfase na de overgang. Wat komt er in deze periode van je leven allemaal op je pad? Hoe kun je je op bepaalde zaken voorbereiden? En wie ben je als je eenmaal zestig bent? Wanneer zoveel dingen die je identiteit hebben bepaald: je uiterlijk, je carrière, je gezondheid, de relatie met je kinderen en je sociale netwerk enorm veranderen. Ondanks de nieuwe veelvragende levensfase waarin deze vrouwen terecht komen, blijkt uit verschillende onderzoeken dat oudere vrouwen toch gelukkiger zijn.

Elles de Bruin: “Met Opvliegers, de podcast over de overgang, heb ik een open zenuw geraakt. Nog steeds krijg ik wekelijks mails van vrouwen die zo blij zijn met de podcast, omdat ze zich herkennen en eindelijk serieus genomen voelen. Ik wil deze vrouwen meenemen in de volgende fase van hun leven, waarin weer nieuwe levensvragen op hun pad komen.”

Voor de podcastserie Zestig interviewde Elles verschillende vrouwen tussen de 55 en 65 jaar over deze levensfase, onder wie Angela Groothuizen, Renate van der Zee en Mariska van der Klis. In openhartige gesprekken vertellen zij over het ouder worden. Daarnaast komen ook diverse deskundigen, zoals artsen, psychologen, carrière- en pensioenkenners aan het woord.

Bron: Omroep MAX/BM
Foto: Jasper van Bladel/MAX

Bericht delen