Niet Klein Te Krijgen lanceert podcastserie over het Prinses Máxima Centrum
dinsdag 16 mei 2023

Niet Klein Te Krijgen lanceert podcastserie over het Prinses Máxima Centrum

In de tv-serie Niet Klein Te Krijgen worden vijf kinderen met kanker en hun gezinnen een jaar lang gevolgd door Paul de Leeuw. Vandaag is ook de gelijknamige podcast gelanceerd.

De podcast vertelt het verhaal achter de schermen van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. In dit onderzoeksziekenhuis worden alle kinderen met kanker in Nederland behandeld en vindt al het onderzoek plaats. Wie zijn de mensen die samen het team vormen in het gehele behandelingsproces? Hoe ziet hun werk eruit? Wat zijn hun drijfveren en voor welke keuzes komen zij te staan?

De zesdelige podcastserie Niet Klein Te Krijgen – in het Prinses Máxima Centrum is vanaf 16 mei te beluisteren via podcast.npo.nl of je favoriete podcast-app. Wekelijks verschijnt er een nieuwe aflevering.

De podcastserie is gemaakt door BNNVARA-programmamaker Stefan van der Hulst. Hij en zijn gezin kregen acht jaar geleden de schrik van hun leven toen bij hun destijds tienjarige zoon Bo een hersentumor werd geconstateerd en een lang traject van bestraling en chemotherapie van start ging. Nu acht jaar later gaat het gelukkig goed met Bo. Voor deze podcast wilde Stefan de zorgmedewerkers weer ontmoeten en erachter komen hoe zij samenwerken om kinderen de beste zorg te geven. Ook spreekt hij wetenschappers over onderzoek naar nieuwe behandelingen.

Stefan van der Hulst: “Van de ene op de andere dag zit je in een achtbaan die alle kanten opvliegt en niet stopt. Je krijgt vanaf de eerste dag te maken met verschillende mensen die je nog nooit hebt gezien of van hebt gehoord, maar het leven van je kind ligt vanaf dat moment in de handen van die mensen. Het is ongelooflijk welk mechanisme aan zorg dan op gang komt, om het hele gezin door die jarenlange behandeling heen te helpen.”

Bron: BNNVARA/BM
Foto: Skyhigh TV (Paul de Leeuw met Quinten in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie)

Bericht delen