Netflix-account delen kost voortaan 3,99 euro per maand extra
woensdag 24 mei 2023

Netflix-account delen kost voortaan 3,99 euro per maand extra

Een Netflix-account delen met vrienden en familie kan behoorlijk schelen in de kosten. Maar Netflix loopt daardoor inkomsten mis. Daarom gaat het bedrijf deze meelifters 3,99 euro per maand extra laten betalen.

Netflix stuurt vanaf deze week mails aan Nederlandse abonnees die hun account met mensen buiten hun huishouden delen. De streamingdienst kondigde eerder al aan het delen van accounts aan banden te leggen. “Een Netflix-account is bedoeld voor jou en de mensen met wie je woont”, schrijft de dienst.

Het is wel mogelijk om een account te delen met mensen die ergens anders wonen. Daarvoor moet je dan voortaan extra betalen. Voor elke andere gebruiker van je account betaal je 3,99 euro extra per maand.

Begin dit jaar maakte Netflix bekend dat 100 miljoen van de in totaal 220 miljoen abonnees vorig jaar hun account deelden met mensen buiten hun huishouden. Als die mensen zelf voor Netflix zouden betalen, had de streamingdienst minstens een half miljard euro extra omzet per maand gehad.

Klanten die meeliften maar niet betalen, krijgen een melding met betaalopties zodat ze verder kunnen kijken. Netflix schrijft op zijn website dat de streamingdienst onder meer IP-adressen, apparaatregistraties en accountactiviteit gebruikt om te bepalen wie er bij een huishouden hoort.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen