John de Mol wint kort geding tegen Facebook
maandag 11 november 2019

John de Mol wint kort geding tegen Facebook

Ruim vijf maanden na het aangaan van zijn rechtszaak tegen Facebook heeft de kortgedingrechter de belangrijkste eisen van John de Mol toegewezen. Facebook moet de door hem geëiste maatregelen nemen om het misleiden van consumenten met nep-bitcoinadvertenties met zijn naam en beeltenis te stoppen.

Tevens moet Facebook de gegevens van de afzender van de advertenties aan de Mol verstrekken. De Mol hoopt dat deze uitspraak er voor gaat zorgen dat Facebook nu eindelijk de hoognodige maatregelen neemt om de consument te beschermen tegen misleidende bitcoinadvertenties met gebruik van zijn naam en beeltenis en die van anderen.

John de Mol: “Ik ben heel blij dat de rechter mij in het gelijk heeft gesteld en dat Facebook de door mij geëiste maatregelen moet nemen om misleidende bitcoinadvertenties met mijn naam en/of beeltenis van haar platformen te weren. En dat het bedrijf mij de gegevens van de afzenders van de advertenties moet verstrekken. Ik mag hopen dat deze uitspraak voor Facebook aanleiding is om zo snel mogelijk maatregelen te nemen, waardoor onschuldige mensen niet meer met de nep-bitcoinadvertenties kunnen worden opgelicht. Ik hoop bovendien dat niet alleen ik, maar ook alle andere bekende Nederlanders die zijn misbruikt voor deze nepadvertenties profijt gaan hebben van deze uitspraak en de opgedane kennis. Mijn juridisch adviseurs en ik zullen nauwlettend volgen of Facebook nu ook daadwerkelijk snel maatregelen neemt tegen dit bedrog.”

Bron: Talpa Network/BM

Bericht delen