Jeroen Kijk in de Vegte te gast in seizoensslot De Broadcast podcast
woensdag 14 juni 2023

Jeroen Kijk in de Vegte te gast in seizoensslot De Broadcast podcast

In een nieuwe aflevering van de media podcast De Broadcast is Jeroen Kijk in de Vegte te gast. Jeroen draait al jarenlang mee in de mediawereld en is momenteel dagelijks te horen bij RTL Boulevard en op NPO Radio 2. Hij heeft ook gewerkt voor Veronica FM, Qmusic, Caz! en 3FM.

In De Broadcast, gemaakt door Peter Oostrom en Patrick van Denderen, wordt er teruggeblikt op zijn beginperiode en bespreken ze ook alles wat er sindsdien is gebeurd. In 2004 werkte Jeroen samen met Ruud de Wild bij 3FM. Nadat het programma stopte, maakte Jeroen de overstap naar televisie, wat voor hem een logische vervolgstap was.

Jeroen zegt hierover in de podcast “Ik heb nu het allerleukste gedaan bij de radio dat er maar zou kunnen gemaakt worden, dus wat moet ik hierna dan nog gaan doen. Wat is dan het volgende wat ik zou kunnen uitvinden om er een logisch gevolg aan te geven. Dat kon ik gewoon niet bedenken op dat moment.” Vervolgens ging hij aan de slag voor Veronica.

Bij Veronica FM werkte Jeroen samen met Robert Jensen, en in de podcast wordt er gesproken over de spanningen die soms tussen hen ontstonden. Jeroen zegt hierover “Dat was juist ook leuk, dat vond ik ook te gek. En misschien dat je juist ook wel weer, nu, zoiets of zo iemand zou moeten hebben op de radio die het juist wel zegt. En die daardoor juist gaat lopen poeren in die wondjes van al die ‘wokeheid'”, aldus de dj van NPO Radio 2.

Op dit moment is Jeroen elke werkdag te horen in Jan-Willem Start Op op NPO Radio 2. Hoewel Jeroen vroeger een ochtendshow zwaar vond, is dat nu anders voor hem. In De Broadcast zegt hij: “Het is makkelijker dan dat het ooit geweest is eigenlijk. Ik heb er geen enkele moeite mee. Ik zou hier nog zo 10 jaar mee door kunnen gaan”.

De Broadcast is te beluisteren via de bekende podcastapps of via debroadcast.nl. Dit is de laatste aflevering van seizoen, na de zomer zal seizoen vier van start gaan.

Bron: De Broadcast/BM

Bericht delen