HUMAN lanceert podcast Het WK Wegkijken
vrijdag 18 november 2022

HUMAN lanceert podcast Het WK Wegkijken

In de podcastserie Het WK Wegkijken van omroep HUMAN onderzoeken journalisten en voetballiefhebbers Clairy Polak en Hugo Borst de schaduwkanten van het WK voetbal 2022.

Hoe zit het bijvoorbeeld met de arbeiders die omkwamen bij de bouw van de stadions, hotels en wegen? Kunnen we spreken van moderne slavernij? En hoe zit het met onze eigen verantwoordelijkheid als voetballiefhebbers?

In de eerste aflevering onderzoeken Borst en Polak hoe het WK voetbal in Qatar belandde. Wat beweegt deze oliestaat om voetbal naar het Midden-Oosten te halen? En hoe gaat voetbalbond KNVB om met deze controversiële kwestie? Want dat er van alles schort aan de mensenrechtensituatie in Qatar is al bekend sinds de Wereldvoetbalbond FIFA het WK toewees.

Er zijn inmiddels drie afleveringen verschenen van de podcastserie Het WK Wegkijken. Die zijn te vinden op de site van NPO Radio 1, NPO Luister, Apple podcast, Spotify en Google podcast. De tweede aflevering gaat over het dodental. Volgens The Guardian kwamen bij de voorbereiding van het WK 6.500 mensen om het leven. De FIFA houdt het op drie doden. De derde aflevering gaat over de rol van de media en het publicitaire tegenoffensief van Qatar, dat dankbaar gebruik maakt van ‘ambassadeurs’ zoals oud-voetballers Ronald de Boer en David Beckham.

Bron: HUMAN/BM

Bericht delen